Isparta ilinde yaşayan 48 yaşındaki Fatma Üresin, sağlıklı ve beline kadar uzanan saçlarını keserek lösemili hastalara peruk yapılması amacıyla bağışladı. Ev hanımı olan Üresin, Kanser Hastaları Yardımlaşma Derneği (KANSEV) tarafından yapılan saç bağışı çağrılarından etkilenerek bu adımı attı.

Beline Kadar Uzattığı Saçlarını Bağışladı

Saçlarını kesmek için kuaföre giden Üresin, uzun süredir tanıdığı dernek başkanı Cemaliye Bardakçı'nın saç bağışı kampanyalarını sosyal medyada gördüğünü belirtti. Üresin, "Ben de saçlarımı lösemili hastalara destek olmak için bağışlamak istedim. Bu küçük katkımla onlara geçmiş olsun dileklerimi iletebilirim" şeklinde konuştu.

2007 yılında meme kanserine yakalanan ve tedavilerinin ardından 2014 yılında KANSEV Derneği'ni kurarak kanser hastalarına umut olan Cemaliye Bardakçı, lösemili hastalara olan desteklerinin süreceğini vurguladı. Geçtiğimiz yıl gönüllü vatandaşlardan saç bağışları toplayarak peruk yapma projesini başlattıklarını belirten Bardakçı, "Hastaların saçsız olmaları ve bunun morallerini olumsuz etkilemesi bizi harekete geçirdi ve bu projeyi hayata geçirdik.

ıspartada Beline Kadar Uzattığı Saçlarını Bağışladı

Topladığımız saç bağışlarıyla perukları, kendi ekiplerimiz ve öğrenci stajyerlerimiz aracılığıyla üreteceğiz. Amacımız, bu perukları ilimizde ve dışında yaşayan hastalara ulaştırmak. Bağış sayısı ne kadar artarsa, o kadar fazla hasta için peruk üretebiliriz. Bu süreç bizim için büyük bir anlam taşıyor" diye konuştu.

Tüm Burdurlular Burada ->  INSTAGRAM SAYFASI  FACEBOOK GRUBU

ISPARTA HABERLERİ - GAZETEBU ANASAYFA

Editör: Haber Merkezi