Bucak Belediyesi, geleneksel taziye kültürünü yaşatma ve insanların acılarını paylaşma amacıyla yeni bir sosyal tesisi inşa etme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Taziye ve sosyal tesis projesi, geleneksel değerleri yaşatmanın yanı sıra insanların bir araya gelerek dayanışma içerisinde olabileceği, eğitim alabilecekleri, kurs görebilecekleri önemli bir sosyal alanın oluşturulmasını amaçlıyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal;

"Taziye evinde çalışmalarımız devam ediyor. Taziye kültürü, insanlar yakınlarını kaybettiği zaman onların yanında olma acılarını paylaşmak bizim kültürümüzün bir parçası.

Burdur ilinde ilk defa olmak üzere taziye ve sosyal tesisimizi ilçemizin fatih mahallesinde inşa ediyoruz. Bu tür tesislerimizi diğer mahallelerimize de inşa edeceğiz. Bu tür tesisler insanlarımızın buluşma noktası olacak. Eğitim alabilecekleri, kurs görebilecekleri tüm kesime hitap edecek bir tesis yapmayı planlıyoruz. Tesisimizin şu anda elektrik ve su tesisatı yapılıyor. Kaba inşası bitti. Sıva yapıldıktan sonra yaklaşık 2 ay gibi bir süre sonrasında faaliyete geçmiş olacak. Sadece taziye değil sosyal bir alan olarak inşa edeceğiz.

Barbaros mahallemizde bir iş insanımız 3 adet arsasını, taziye evi yapması maksadı ile belediyemize şartlı bağışta bulundu. Barbaros mahallesinde de yakın zamandan çalışmalarımıza başlayacağız." dedi.