Kocaaliler önceki dönem Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, seçim süreci ve seçimden sonra çıkan dedikodulara dair açıklama yaptı.

Gökçe açıklamasında, seçim sürecinde ve sonrasında ortaya atılan asılsız iddialar hakkında hemşerilerini uyardı. Belediyenin yüklü bir şekilde borçlandırıldığı ve 6,7 milyonluk kredi çekildiği gibi iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Gökçe, kamuoyuna açıklamasını şu şekilde yaptı:

"Öncelikle siz değerli hemşerilerimizi selamlıyorum. Bildiğiniz gibi 2019 yerel seçimlerinde sizlerin teveccühü ile beldemizde ben ve ekibim seçimi kazandık. 2019 yılından bu tarafa siz değerli hemşerilerimize hizmet etmek için elimizden geldiğince gece gündüz demeden çalıştık. Birçok sorunumuzu çözüme kavuşturduk. Belediyemize gelir getirici yatırımlar ve işler başardık. Hem yıllık bütçemizi hem de belediyemizin gelirlerini arttırdık. Ben ve ekibim daha güzel bir Melli için var gücümüzle hizmet ettik. Geçtiğimiz aylarda 2024 yerel seçimlerini tamamladık. Bu bir bayrak yarışıdır. Seçim sonuçlarının ardından sizlerin teveccühü ile İlyas Delen ve ekibi seçimi kazandılar ve bir kez daha buradan tebrik ediyorum.

Bu seçim sürecinde bizler de birçok farklı duyumlar aldık. Özellikle seçim sürecinde seçime etki etmemek için bazı iftiralara itibar etmedik. Seçimin bitmesi ile birlikte yine farklı gruplardan ben ve ekibime;

Belediyemizin yüklü bir şekilde borçlandırıldığı, belediyemiz üzerinden 6,7 milyon gibi bir rakamın kredi çekildiği ve buna benzer aslı ve gerçeği yansıtmayan yalan ve yanlış bilgiler kamuoyunda yer aldı. Ancak bu söylemlerin bu şekilde olmadığını siz değerli hemşerilerimize vurgulamak istiyorum. 2019 yılından önce kullanılan kanalizasyon çalışması için çekilen kredinin geri ödeme vadesinin 15 yıllık olduğu ve taksitlerinin halen daha devam ettiği, Bizim dönemimizde yapılan GES (Güneş Enerji Santrali) için kullandığımız kredinin geri ödemesi devam ettiği bunun dışında belediyemizin hiçbir kurum ve kuruluşlara, özel ve tüzel şirketlere borcu yoktur. Belediyemizin hesaplarını 200 - 250 bin TL arasından artı parayla devrettiğimizi kamuoyuna beyan ediyoruz.

Ancak bizler bu yalan ve yanlış söylemleri dikkate almadık, almıyoruz. Bu konuyla ilgili olarak yeni seçilen belediye başkanımız sayın İlyas Delen’e de kamuoyunda dolaşan yalan ve yanlış iftiralar hakkında bilgi verdik. Sayın başkan da sağduyulu bir şekilde bizle anlayışla karşıladı. Ve bizlere de bu çirkin söylemlerin yanlış olduğunu, bununla birlikte bu tarz söylemleri kınadığını belirtti. Bu konuyla ilgili olarak ben ve ekibimin alnı açıktır. Meli’mizde birçok hizmette bulunduk. Biz geçmişte olduğu gibi yine siz değerli hemşerilerimizin her zaman yanındayız" dedi.

Gökçe, Melli'ye yaptıkları hizmetlerin ortada olduğunu vurgulayarak her zaman hemşerilerinin yanında olduklarını söyledi ve çıkan tüm iddialara yanıt verdi.