Önceden kullanılandırılan Kredilerin Faiz Oranlarına güncelleme geldi. S.S  Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Muzaffer Doğan Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024/9 sayılı genelgesini paylaştı.

Başkan Doğan şunları dile getirdi:

"Sayın Ortaklarımız;
Bugün Maliye ve Hazine Bakanlığımızdan gelen 2024/9 sayılı Genelgeye istinaden daha önceden kullandırılan düşük faizli kredilerimizin kredi faiz oranlarında güncelleme yapılmış olup,yayınladığımız EK1 deki listeden eski kredi faiz oranınızın güncellemiş yeni faiz oranını görebilirsiniz.

Güncelleme Bakanlığımızca yapılmış olup,Deprem Bölgesi hariç tüm Türkiye’deki Kooperatiflerimizi kapsamaktadır.Daha ayrıntılı bilgilendirme,güncellemeler sistemlerimize yansıtıldığında üyelerimize yapılacak olup,tüm ortaklarımıza önemle duyurulur” 
 

2024/9 SAYILI BAKANLIK GENELGESİ 

"Piyasalarda yaşanan gelişmeler, kaynak maliyetindeki artışlar doğrultusunda, esnaf ve sanatkarlara kooperatiflerimiz kefaleti ile kullandırılan T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin faiz oranlarında banka tarafından bir miktar faiz güncellemesi yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Her ne kadar güncelleme yapılmış olsa da faiz oranları güncel piyasa faiz oranlarına göre oldukça düşük seviyelerde belirlenmiş durumdadır. 04.01.2021-01.04.2024 tarihleri arasında kullandırılmış olan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli esnaf kredilerinin faiz oranları Ek-1'de yer alan tabloda gösterilen şekilde güncellenmiştir. yapılan düzenlemenin detayları şu şekildedir: 

  • Faiz oranı değişiklikleri 01.05.2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde uygulanacaktır.
  • Faiz oranı güncelleme işlemlerinden; 6 Şubat Depremlerinden 1. derecede zarar gören Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve bağlı ilçeleri ile Gaziantep ili Nurdağı ve İslahiye İlçelerinde kullandırılan krediler ve 6 Şubat Depremlerinde zarar gören esnaflara destek amaçlı kullandırılan 250.000 TL limitli kredilerin tamamı muaf tutulmuştur.
  • 01.04.2024 tarihinden itibaren kullandırılan ve yeni kullandırılacak krediler için yıllık %58 (esnafa yansıyan faiz oranı %29) uygulamaya devam edilecektir.”
    Whatsapp Image 2024 05 14 At 18.46.16

Kaynak: Evrim Tuna Şahin