Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, çalışmayan emeklilere yapılan 5 bin lira ikramiye ödemelerinden çalışan emeklilerin yararlanamadığı hususuna değindi.

Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay'ın çalışmayan emeklilere yapılan 5 bin lira tutarındaki tek seferlik ikramiye ödemelerinden Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı emekli çiftçilerin yararlanamadığını belirterek yaptığı açıklamanın ardından bir açıklama da Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'den geldi. 

Başkan Ercengiz, emekli olan ancak bir şekilde çalışmak ya da çalışmak zorunda olan tüm emeklilerin bu haktan mahrum bırakıldığını belirterek kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Başkan Ercengiz açıklamasında şunları söyledi; 

Bugün Ziraat Odası Başkanımızın yaptığı açıklamaya göre;  ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi)‘ne kayıtlı üyeler 29 Ekim ikramiyelerini çalışıyor olmaları nedeniyle alamıyorlarmış. Sadece onlar değil emekli olan ancak bir şekilde çalışan  ya da çalışmak zorunda olan tüm emekliler bu haktan mahrum bırakılıyor. Lütfen yeniden değerlendirilsin ve  çalışan üretime katkı veren çiftçi ile çalışmak zorunda olan emekliyi cezalandırmayın.Zirai üretimden yalnızca bu nedenle çiftçimiz uzaklaşmayabilir ama zaten zor koşullarda üretim yapan çiftçiye 5 bin değil 10 bin TL verelim destek olalım teşvik edelim. Siyaset üstü bir düşünceyle tekrar gözden geçirilmesi gereken bir karar olduğunu düşünüyorum. Saygı ve sevgilerimle…