Başkan adayı Gümüş, özellikle deprem riski açısından en yüksek riski taşıyan iller arasında bulunan Burdur için afet yönetim planının önemine vurgu yaptı.

Gümüş, "Her ne kadar gerçeklerle yüzleşmekten çekinsekte, İlimiz özellikle deprem konusunda 1.bölgede yani en yüksek riski taşıyan iller arasında yer almaktadır. Bucak ilçemiz ise bunun yanında Orman Yangın riski taşıyan bir coğrafyaya sahip. Ayrıca Burdur-Antalya karayolunun uğrak bir noktası olması ve yük limanına komşu olmasından dolayı kimyasal ve biyolojik yakıt taşıyan araçların geçiş güzergahı ve gelişmiş organize sanayi bölgesi ile Kimyasal, Biyolojik ve Nükleer risk taşımakta. Bizler yalnızca bu saydıklarım değil tüm afetler konusunda üzerimize düşen görevlerin bilincinde bir ekibiz." sözlerine yer verdi.

Hülya Gümüş Afet Yönetim

Gümüş, afet yönetimi planı kapsamında nelerin yapılacağını ise şu şekilde sıraladı:

  • Afet Risk Azaltma Stratejik Planı oluşturacağız.
  • Afet ve acil durum anında etkin koordinasyon için gerekli ekipman ve insan kaynakları kapasitesini en üst seviyeye çıkaracağız.
  • Afad İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlarla işbirliğini sürdüreceğiz. Belediyemiz bünyesinde Afet Eğitim Merkezi (AFEM) kurarak afet zararlarını azaltma amacıyla vatandaşlarımıza yönelik rutin eğitim ve projeler düzenleyeceğiz.
  • İlçede daha fazla geçici barınma alanı ve toplanma alanı oluşturarak, bu bölgelere afet kabinleri kurarak vatandaşlarımızın güvenliğini en üst düzeyde tutacağız.

Gümüş, "Her şeyin güvenli, huzurlu ve mutlu bir Bucak için..." ifadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin