Bakan Şimşek, "Ekonomik büyüme güçlü, bu cesaret verici ama burada önemli olan büyümenin kalitesini artırabilmek. Önümüzdeki dönemde büyümenin iki ana motoru verimlilik artışı ve var olan imkanların verimli alanlara kanalize edilmesi" diyen Şimşek, "Önümüzdeki dönemde büyüme büyük ihtimalle bir miktar yavaşlayacak, önemli olan OVP perspektifiyle sürdürülebilir büyüme patikasına girilmesi. Bu yıl bütçe açığı OVP'de öngörülenden bir miktar daha düşük olabilir" ifadelerini kullandı.

ötv kdv

5 milyar dolar net artış

Şimşek, sermaye girişinin başladığını da belirterek, "Var olan programımız çalışıyor, iç tutarlığı var; içeride de dışarıda da programa olan güven artıyor. Sermaye girişi başladı, Ocak-mayısta portföy akımı olarak net 2,9 milyar dolar çıkış oldu, haziran-eylülde 5 milyar dolar net artış var" dedi.

vergi artışı

Vergi artışı tekrarlanmayacak

Şimşek, Türkiye'ye kaynak girişinin 2024 ikinci yarıdan itibaren artacağını da belirterek, "KDV, ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışları tekrarlanmayacak" dedi.

Şimşek, KKM'de düşüş beklediklerini de belirterek, "KKM ağustos ortasında 3,4 trilyon lira ile zirveyi buldu. Kasım ortası itibarıyla 2,8 trilyona indi, bunun devamını bekliyoruz. Rezervlerimiz güçlü olduğu bir noktada zamanlamasını biz belirleyeceğiz, KKM'ye vergi teşvikini kaldıracağız" dedi.

Editör: Evrim Tuna Şahin