Film gösterimleri sonrası söyleşiler ve paneller düzenlenecek. Genç Sinema programı kapsamında öğrenciler sinema profesyonelleriyle buluşacak. 17 Eylül Pazar günü "Çocuk Günü" etkinliği düzenlenecek.

Festivalin direktörlüğünü Azize Tan ve program danışmanlığını Fatih Özgüven üstleniyor. Festival, çeşitli sponsorların katkılarıyla gerçekleşecek. Festivalin görsel tasarımı, sanatçı Tunca'nın bir eserinden ilhamla yapıldı.

Festival, "Yeni Bir …" Ödülü ile genç sinemacıları teşvik etmeye devam edecek. Ödül, sinema alanında başarı gösteren bir sinemacıya verilecek ve kategori ayrımı olmayacak. Seçici kurulda Tayfun Pirselimoğlu, Dilde Mahalli, Eytan İpeker, Nil Kural ve Selen Uçer yer alacak.

Festival, Jean Luc Godard'ın anısına "Nefret / Le Mépris" filmini göstererek usta sinemacıyı anacak. "Nefret / Le Mépris," Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Jack Palance ve Fritz Lang gibi ünlü isimlerin yer aldığı Godard'ın önemli filmlerinden biridir. Temaları arasında para, sanat, aşk ve aşkın sonu bulunur.

Festivalin programı henüz açıklanmadı, ancak festivalin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Editör: Evrim Tuna Şahin