Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Feyza Altun'u sosyal medyada yaptığı paylaşım gerekçe göstererek, Türk Ceza Kanunu'nun 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re'sen soruşturma başlattı.

Altun, geçtiğimiz günlerde Farsça bir şiiri X hesabından paylaştı. Bir sosyal medya kullanıcısı Altun'un paylaşımının altına, "Feyza hanıma şeriat atak gelmiş" şeklinde bir yorum yapınca, Altun da "Şeriate s..kayım" diyerek yanıt verdi. Altun, sosyal medyadaki tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

Feyza Altun, bazı yorumlara küfürlü yanıtlar verirken, "Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacak" şeklinde bir açıklama yaptı.

Altun'a yönelik başlatılan soruşturmanın dayandırıldığı madde ise şu şekildedir: “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Kaynak: Evrim Tuna Şahin