Şüphelilerden M.Y., FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı için Antalya'da yapılan operasyonla yakalandı. Şüphelinin telefonunda yapılan incelemede, örgütün diğer üyeleri ile birlikte yurt dışına kaçma planı yaptığı ve bu plan doğrultusunda bir program üzerinden iletişim kurulduğu belirlendi.

Şüphelinin ifadesinde, programı indirmesini isteyen kişinin yurt dışında olduğunu ve aynı bölgede başka şüphelilerin de olabileceğini belirtmesi üzerine, aracın şoför koltuğundaki L.T.D. de M.Y.'ye kaçma girişiminde yardım ettiği şüphesiyle gözaltına alındı.

Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda yapılan çalışmalarda, tamamı FETÖ/PDY'den işlem görmüş olan 12 kişi ve 1 çocuğun da dahil olduğu 14 şüpheli daha yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında 1 ihraç hava pilot kurmay albay, 2 ihraç hava pilot üsteğmen, 3 ihraç hava astsubay, 1 ihraç komiser, 1 ihraç polis memuru ve 1 ihraç öğretmenin bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 15 bin 445 euro, 11 bin 820 TL, 500 gram gümüş külçe ve 1 adet sahte kimlik ele geçirildi.

Şüphelilerin adli işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)