Antalya'da istifa dalgası, geçmişte büyükşehir belediye başkanlığı yapan ve partinin 27. Dönem Milletvekili Hasan Subaşı'nın istifasıyla başladı. Subaşı, yerel seçimlere ittifaksız girmenin AK Parti'nin işine yarayacağını ve belediyelerin iktidar partisine teslim edileceğini savundu.

Hasan subasi antalya iyi parti

14 Mayıs'taki genel seçimlerde Antalya milletvekili adayı olarak gösterilen Mesut Yılmaz da partiden istifa etti. Yılmaz, partinin genel politikalarından ve yönetim tarzından rahatsız olduğunu açıkladı.

Son olarak da İYİ Parti il teşkilatı kurucularından, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Özcan Balcı partisinden istifa etti. Balcı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bağımsız üye olarak görevine devam edeceğini söyledi.

İYİ Parti'nin Antalya'dan yerel seçimlerde aday gösterdiği iki isim, Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Emre Afacan ve Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Gürses. Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak da MHP eski milletvekili Nesrin Ünal'ın adı geçiyor.

İYİ Parti'nin TBMM'de Antalya'yı temsil eden iki milletvekilinden biri olan Aykut Kaya, iş dünyası ile yakın temas yürütürken, Uğur Poyraz ise genel siyasi gelişmelerin içinde yer aldı. Parti içinde ihanete uğradığını söyleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bu sözlerle hedef aldığı isimler arasında Uğur Poyraz'ın da yer aldığı ve bu gerginliğin partide yaşanan istifa dalgasında etkili olduğu kulislerde konuşuluyor.

İstifa dalgasının devam edip etmeyeceği merak konusu.