Altının gram fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine başlayabileceğine yönelik öngörülerin güçlenmesine paralel olarak yeni güne de yükselişle başladı.

Altının gram fiyatı, dün ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanarak günü yüzde 1,48 yükselişle 1963 liradan tamamladı. Bugün de yüzde 0,6 artışla 1974 lira seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, Fed'in 2 yıldır süregelen enflasyon mücadelesinin sonuna yaklaşıldığına işaret eden fiyatlamaların, altın başta olmak üzere varlık fiyatlarını desteklediğini ifade ediyor.

Darphane'de Çeyrek Altın Üretimi 5 Milyon Adede Ulaştı

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, dün yüzde 3,78 ile 20 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi test etmişti. Bugün de yüzde 3,76 seviyesinde seyreden tahvil faizi, altının alternatif maliyetini düşürerek onu daha çekici hale getiriyor.

Bu gelişmelerle altının ons fiyatı da rekor serisi sürmeye devam ediyor. Ons altın, dün yüzde 0,5 artışla 2.078 dolardan kapanmıştı. Bugün de yüzde 0,4 değer kazanarak 2.086 dolara yükselen ons altın, tarihi rekorunu 2.089 dolarla 20 Temmuz'da görmüştü.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin