Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Trabzon'da düzenlenen bir toplantıda bu konuyu açıkladı. Bu banka, seçim vaatleri arasında yer alıyordu ve çalışmaları başlamış durumda. Türkiye Cumhuriyeti olarak Fas'ta meydana gelen depremle ilgili de yardım ve desteğe hazır
olduklarını da belirtti.

Ülkemizi 21 yılda 3.5 trilyon dolarlık bir yatırımla buluşturduk

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, milletin hayallerini gerçekleştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Ayakları yere basan programlar ve projeler ile millete hayal satmadıklarını vurgulayan Yılmaz, 21 yıl içerisinde 3.5 trilyon dolarlık bir yatırımla ülkeyi buluşturduklarını ifade etti. Yılmaz, gerçekçi ve hizmet odaklı siyaset anlayışıyla asırlık eksiklikleri tamamlama gayreti içinde
olduklarını söyledi. Cumhuriyetimizin 100. Yılına, insanların daha büyük umutlar ve hedeflerle girebilmesi için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

i (15)

Aile ve Gençlik bankası kurulacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı konuşmada yatak bölgelerinde yapılaşmaya karşı olduklarını belirtti. Doğal gaz, petrol ve maden gibi kaynaklardan elde edilen gelirlerin bir kısmını aile ve gençlik bankasına aktararak yeni evlenen çiftlere destek olacaklarını dile getirdi. Yılmaz, bu bankanın ilerleyen dönemlerde genç girişimcilere de destek sağlama imkanlarını araştırabileceklerini ifade etti.

Yılmaz, Karadeniz'de yapılan gaz ve petrol aramalarıyla ilgili olarak önemli gelişmeler kaydedildiğini ve bu bağlamda aile ve gençlik bankası kurmayı hedeflediklerini açıkladı. Seçim vaatleri arasında yer alan bu banka için çalışmalara başladıklarını ve bir aşamaya getirdiklerini belirten Yılmaz, kanun teklifini yeni dönemde Meclise sunacaklarını söyledi.

Aile ve gençlik bankasının, doğal gaz, petrol ve madenlerden elde edilen gelirlerin belli bir yüzdesinin aktarılacağı bir kurum olacağını vurgulayan Yılmaz, bu kaynaklarla yeni evlenen çiftlere destek olacaklarını ifade etti. Ayrıca ileriki dönemlerde genç girişimcilere daha fazla destek olma imkanlarını da araştıracaklarını belirtti.