Ahşap ürünlerde oluşan yağ lekelerini çıkarmak için birkaç yöntem uygulanabilir. Bu yöntemlerden en etkili olanları şunlardır:

·        Karbonat Ve Su Karışımı: Karbonat, yağları emmeye yardımcı olan doğal bir maddedir. Karbonat ve su karışımını hazırlamak için 1 çay kaşığı karbonatı 2 yemek kaşığı suyla karıştırın. Karışımı, leke bulunan bölgeye uygulayın ve 10-15 dakika bekletin. Ardından, nemli bir bezle lekeyi silin.

·        Bulaşık Deterjanı Ve Su Karışımı: Bulaşık deterjanı, yağları çözmeye yardımcı olur. Bu karışımı 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanını 2 yemek kaşığı suyla karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Karışımı, leke bulunan bölgeye uygulayın ve 5 dakika bekletin. Ardından yine nemli bir bezle lekeyi silin.

·        Zeytinyağı Ve Limon Suyu Karışımı: Zeytinyağı ve limon suyu, ahşabı parlatmada size yardımcı olacaktır. Zeytinyağı ve limon suyu karışımını hazırlamak için eşit miktarda zeytinyağı ve limon suyuna ihtiyacınız olacaktır. Karışımı, leke bulunan bölgeye uygulayın ve 5 dakika bekletin ve nemli bir bezle silerek yağ lekelerinden kurtularak ahşaplarınızın parlak kalmasını sağlayın.

Bu yöntemlerden birini uygulayarak ahşap ürünlerden yağ lekelerini kolayca çıkarabilirsiniz. Ancak, lekeyi çıkarmadan önce ahşap ürünün cinsini ve özelliklerini kontrol etmeniz önemlidir. Bazı ahşap ürünler, bu yöntemlere karşı daha hassas olabilir.