ABB Meclisi'nin kasım ayı birinci toplantısında, EGO Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Özel Halk Otobüsleri Gelir Desteği" teklifi, oy birliğiyle kabuL edildi.

Karara göre, 16 Haziran 2023 ile 31 Mart 2024 tarihleri arasında, şehir merkezinde faaliyet gösteren özel halk otobüslerine ücretsiz taşıdıkları yolcu başına 4 lira, abonman taşıdıkları yolcu başına ise 2 lira gelir desteği verilecek.

Yolcu başına ücret ödemesi

Bu kapsamda, şehir merkezinde faaliyet gösteren Ankara Özel Halk Otobüsleri Kooperatifine bağlı (AHOK) araçlarda ücretsiz taşıdıkları yolcu başına 7,30 lira, abonman taşıdıkları yolcu başına 5,30 lira gelir desteği ödenecek.

Çevre ilçelerde faaliyet göstermekte olan özel halk otobüslerine ise ücretsiz taşıdıkları yolcu başına her ilçenin kendi tam bilet tarifesi üzerinden, öğrenci kartlar için ise ödemelerin her biniş başına her ilçenin kendi tam tarifesinin yüzde 10'u oranında gelir desteği ödemesinde bulunulacak.

Ücretsiz taşınan yolcular hesaplanacak

Gelir desteği ödemeleri bireysel işleticilerde araç bazında, diğerlerinde kooperatif olarak ücretsiz taşınan yolcu sayılarının son 3 ayın ortalamasının yüzde 10'unu geçmeyecek şekilde hesaplanarak verilecek. Ayrıca yapılacak incelmelerde usulsüz kullanım şüphesi doğuracak herhangi bir durumda ödeme yapılmayacak.

Editör: Evrim Tuna Şahin