Emekliler, 29 Ekim ikramiyesi olarak emekliye verilen 5 bin TL'lik ödemenin son durumunu yakından takip ediyorlar. Bu konuda merak edilenler arasında, 100. yıl ikramiyesi veya Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin verilip verilmeyeceği soruları da yer alıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da bu konuyu gündemine almış durumda. Ayrıca, önümüzdeki ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam alacakları ve memur emeklilerinin de toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkı ödemelerini alacakları biliniyor. Milyonlarca emekli, yılbaşı zam miktarını beklerken, Cumhuriyet Bayramı'na özel bayram ikramiyesi de gündemde yer alıyor.

Hamza Dağ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar."

emekliikramiyeleri29ekim

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bayramlarda verilen ikramiyelerin dışında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının bir üçüncü ikramiye için hazırlık yaptığı biliniyor.

Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, CNN TÜRK'teki görüşmesinde emeklilere yönelik ek zam çalışmalarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli. Bu süreç içerisinde enflasyon karşısında durum ortada. Böyle bir ikramiye konuşuluyor, bunu yerinde buluyorum. Toplamda 15 milyon emekli var. Bunun bütçeye getireceği yükü de konuşmak gerek. Tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim var. Bunların desteklenmesi lazım. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir.

Editör: Evrim Tuna Şahin