Bu ödemeler, 11 trilyon 89 milyar liralık bütçenin yüzde 23'ünü oluşturuyor. Buna göre, bütçeden personel giderleri için ayrılan payın en büyük kısmını Milli Eğitim Bakanlığı alacak ve 790,1 milyar lira tahsis edilecek. Sağlık Bakanlığı ise personel giderleri için 403,9 milyar lira alacak. Emniyet Genel Müdürlüğü 222,3 milyar lira ile üçüncü sırada yer alırken, Milli Savunma Bakanlığı için 213,5 milyar lira ayrıldı.

Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışanlarına yaklaşık 6 milyar lira, Cumhurbaşkanlığı çalışanlarına 2,2 milyar lira ve Anayasa Mahkemesi çalışanlarına 306,6 milyon lira ödeme yapılması planlanıyor.

Cumhuriyet Bayramı Emekli İkramiyesi Ödeme Tarihleri Açıklandı (1)

Özel bütçeli kurumların personeli için de 305,1 milyar lira ayrılacak. Yüksek öğretim kurumları personeli için bu kapsamda 229,5 milyar lira tahsis edilecek. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne 18,1 milyar lira, Karayolları Genel Müdürlüğüne 17,6 milyar lira ödenek ayrılacak.

Düzenleyici ve denetleyici kurumların personeli için 6,4 milyar lira ödeme öngörülürken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 1,3 milyar lira ile bu kategoride en yüksek ödeneği alacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ise 1,2 milyar lira ile ikinci sırada yer alıyor.

Ayrıca, Türkiye Su Enstitüsü personeli için 15,9 milyon lira, Atatürk Kültür Merkezi için 28,2 milyon lira ödenek ayrılacak.

Editör: Evrim Tuna Şahin