Başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden veya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri'ne bizzat yapılması bekleniyor.

evlilik kredisi

Evlilik kredisi nasıl olacak?

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulması Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesi planlanıyor. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, kredi almaya hak kazanan kişilere, kredi sözleşmesi imzalatılacak. Kredi sözleşmesinin imzalanmasının ardından, kredinin ilk ödemesi 2 yıl sonra başlayacak.

evlilik kredisi şartları

Faizsiz evlilik kredi şartları nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaş şartının 18 - 27 arasında olabileceğini, ancak bu detayların Meclis tarafından görüşüleceğini ve gelir kriteri gibi belirli şartlarının da olduğunu açıkladı. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış olma gibi kriterlerin de değerlendirileceği belirtildi.

evlilik kredisi başvuruları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan evlilik kredisi şartları şu şekilde:

  • Yaş şartı: 18-27 yaş
  • Gelir kriteri: Gelir tespiti yapılacak
  • Suç kaydı: Belli suçlara bulaşmamış olmak
  • Deprem bölgesinde ikamet ediyor olmak

Faizsiz Evlilik Kredisi

Evlilik kredisi başvuru süreci ne zaman?

Evlilik kredisi başvurularının ne zaman alınacağı veya detaylı başvuru süreci hakkında şu an için kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Aile ve Gençlik Bankası'nın yeni yıldan önce hayata geçirileceği bildirilmiş ancak net bir başvuru tarihi verilmemiştir. Konu hakkında detaylı bilgilerin ilerleyen süreçte duyurulması bekleniyor.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin