7 çocuğu ve 100'den fazla torunu bulunan Sadak, yaşadığı zorlukları Kürtçe olarak anlatıyor. Savaş dönemine dair hatırladığı detaylardan biri, buğdayın el değirmeni ile öğütülüp bulgur haline getirilmesi ve ailelerin günlerce buğdayla beslendiği dönemlerdir.

Ayrıca Sadak, ülkesi ve geleceği için sürekli dualar ettiğini ve elindeki tespihi bu amacıyla kullandığını vurguluyor. Hazal Sadak, 115 yaşında olmasına rağmen 7 çocuk ve tahmini olarak 100'e yakın torununun olduğunu belirtiyor.

115 Yaşındaki Çınardan Cumhuriyet ve Kurtuluş Savaşı Anıları (1)

Onun gelini Mehtap Sadak da kaynanasının 40 yıldır yanında olduğunu ve en küçük gelini olduğunu ifade ediyor.  "4 erkek 5 kız olmak üzere 9 tane çocuğu fakat İki kızı vefat ettiğinden dolayı şu anda toplam 7 çocuğu bulunmaktadır" diyen Sadak,

"İhtiyarlıktan dolayı tam hatırlamıyor fakat 100’e yakın torunu ve torununun torunu bulunmaktadır. Ben henüz evlenmeden eşi vefat etmişti. Tahmini olarak 45 yıl önce vefat etti. Eski savaşları anlatıyor, hiçbir şeyin olmadığını, herkesin savaşa gittiğini ve sürekli buğday yediklerini söylüyordu. Eşi vefat ettiği zaman en küçük çocuğu 15 yaşındaydı" ifadelerini kullandı.

Eşi 45 yıl önce vefat etmiş ve o dönemde en küçük çocuğu 15 yaşındaymış. Yaşlılık nedeniyle bazı detayları tam olarak hatırlamasa da, geçmişteki savaşları anlatarak o dönemin zorluklarını aktarıyor.