Özer, dün ikindi saatlerinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yürüme güçlüğü çeken sanatçının, tedavisine tam teşekküllü bir hastanede devam edilmesine karar verildi. Özer, hastaneye uğrayıp evine geçti. Sanatçının tüm tedavisi bu hastanede yapılacak.

Zerrin Özer-5

Darülaceze'nin Başhekimi Ufuk Yurtsever, Özer'in kronik rahatsızlıkları olduğunu ve tedavi sürecinin devam ettiğini söyledi. Yurtsever, sanatçının ne kadar süre daha kurumda kalacağının net olmadığını, sürecin gidişatına göre başka bir hastaneye sevk etme durumlarının da olabileceğini belirtti.

zerrin özer-1

Darülaceze'nin Başhekimi Ufuk Yurtsever şunları söyledi: "Zerrin Hanım'ın bazı kronik rahatsızlıkları var. Tedavi sürecindeyiz. Ne kadar süre daha kurumumuzda kalacağı net değil. Sürecin gidişatına göre başka bir hastaneye sevk etme durumumuz da olabilir. Zerrin Hanım ülkemizin çok özel sanatçılarından biri.

Onun kurumumuzu tercih etmesinden dolayı son derece mutluyuz. Çok kaliteli bir sağlık kadromuz var.Kurumumuza gelen herkese kaliteli hizmet veriyoruz. Zerrin Hanım'ın da sağlık sürecini titizlikle yürütüyoruz. Sanatçımız umarım kısa sürede sağlığına kavuşur."

zerrin özer-2

Zerin Özer kimdir?

Zerrin Özer, 4 Kasım 1957 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Anne ve babasının ayrılığı çocukluk yıllarına damga vurdu. Müziğe olan tutkusu ise Amerikalı şarkıcı Janis Joplin hayranlığı ile büyüdü. 1975 yılında katıldığı bir TRT yarışmasında birinci olarak müzik kariyerine adım attı. İlk plağı olan Bizler ve Sizler / Yalvarırım'ı 1976 yılında yayınladı.

zerrin özer

1979 yılında Esin Engin aranjeli, sözlerinde ve müziğinde Orhan Gencebay imzası bulunan "Gönül" şarkısı ile patlama yaparak geniş kitlelerce tanındı. Bu şarkıyla 1980 yılının en iyi 45'liği seçildi ve Altın Plak Ödülü'nü kazandı.1980 yılında ilk stüdyo albümü Seni Seviyorum'u yayınladı. Albümde yer alan "Seni Seviyorum", "Bana Yasaksın" ve "Kıymetini Bilemedin" gibi şarkılar büyük beğeni topladı.

zerrin özer-3

1981 yılında Ve Zerrin Özer albümüyle arabeske yöneldi. Bu yöneliş sanatçının eserlerine olan ilgiyi artırdı. Aynı yıl ilk yurt dışı konserlerini Paris'te ve Olympia'da verdi. 1982 yılında Gelecek Misin?, 1984 yılında Mutluluklar Dilerim, 1985 yılında Evcilik Oyunu ve Kırmızı albümlerini yayınladı. Kırmızı albümünde "Eminem" ve "Dom Dom Kurşunu" şarkılarını Arapça seslendirdi.

1987 yılında Dayanamıyorum albümüyle müzikal değişimine devam etti. Ertesi yıl çıkan Dünya Tatlısı albümüyle yeniden Türk pop müziğine dönüş yaptı.

zerrin özer-4

Zerrin Özer: Türk Pop Müziğinin Divası

1990 yılında İşte Ben albümüyle "En İyi Albüm Ödülü" kazandı. Sevildiğini Bil ve Olay Olay albümleri de büyük başarı elde etti.

1996 yılında Zerrin Özer ve 1997 yılında Zerrin Özer 97 albümlerini yayınladı. 2000 yılında yaptığı Bir Zerrin Özer Arşivi best of/en iyiler albümüyle ikinci kez "En İyi Albüm Ödülü"nü kazandı. 2001 yılında yine eski şarkılarından oluşan best of albümü Ben çift CD ve MC olarak piyasaya çıktı.

Zerrin Özer (1)

2002 yılında Ölürüm Ben Sana albümüyle beklenen ilgiyi görmese de, 2005 yılında yaptığı Ve Böyle Bir Şey türkü-caz albümüyle beklenen ilgiyi gördü. Bu albümü de "Altın Plak Ödülü" ile ödüllendirildi. 2022 yılında müziği bıraktığını açıklasa da, kısa süre sonra geri döndüğünü ve "Can Hüseyin" isimli şarkısını çıkardığını duyurdu.

Zerrin Özer, 45 yıllık müzik kariyeri boyunca birçok hit şarkıya imza attı. Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin