Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde asansör üst kattan aşağıya düşerken, içinde bulunan öğrenciler panikle dışarı çıkmaya çalıştı. Bu sırada bir öğrenci asansör ile duvar arasında sıkıştı ve hayatını kaybetti.

Öğrencilerin sosyal medya paylaşımlarına göre, asansörlerin uzun süredir tehlikeli olduğu konusunda yurt yönetimini uyardıkları ancak dikkate alınmadığını belirtti. 

Kaza sonrası yurt binası önünde toplanan öğrenciler, "Katil KYK" sloganları atarak tepki gösterdi. Öğrencilerin toplanmasından kısa bir süre sonra Aydın Emniyeti ekipleri yurt binası önündeki öğrencilere müdahalelerde bulundu.

aydın kyk asansör düştü

Kazada hayatını kaybeden öğrencinin kimliği belli oldu

Asansörden 'çıkmaya çalıştığı' için sıkışarak hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş olduğu öğrenildi. Ertaş'ın ölüm ailesine haber verildi.

aydında kyk yurdu

Aydın valisi açıklama yaptı

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Aydın'ın Efeler ilçesindeki Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen asansör kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Canbolat, "15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Öğrencilerimizde bir sorun yok hepsi asansörden kurtarıldı. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik." dedi.

Gerekli araştırmaların yaılacağını ifade eden Canbolat, "Tüm ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz her halükarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari çalışma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Acılı baba Akın Ertaş, "Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Karıncayı dahi incitmezdi. Yüzümü yere eğmedi hiç. Çocuğumu devlete emanet ettim ama devlet 25 gün bakamadı. Devlete olan inancımı kaybettim. İhmal sonucu olduğu için çok yaralıyız. Benim çocuğum yandı, biz yandık, başka çocuklar yanmasın. Ancak bu, dilek ve temenniyle olmuyor"  şeklinde konuştu. 

Vali Canbolat, soruşturmanın devam ettiğini dile getirerek sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını vurguladı.

Editör: Evrim Tuna Şahin