Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye getirecekleri ikinci telefonlar artık gümrükte el konulacak. Ocak 2024 itibarıyla yurt dışı telefon kayıt ücretinin yüksek tutulmasıyla, bu telefonların getirilmesi ve kayıt altına alınması zorlaştı. Gümrükte el konulan telefonlar, sahiplerine tekrar yurt dışına çıkışlarında iade edilecek ancak bu süreçte telefonlar 3 aya kadar gümrük ambarlarında bekletilebilecek.

04V6I M Nuiueb Oj F5K O Uxzy T 23.Fit L

Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşları için getirilen yeni düzenlemeyle, Türkiye'ye geliş süreleri uzatıldı. Artık 120 günlük olan kayıtsız kullanım süresi, e-Devlet üzerinden 180 güne kadar uzatılabiliyor ve bu süre iki defa 30'ar günlük olmak üzere yenilenebiliyor.

How To Check Screen Time 1669837

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin daha önce duyurduğu düzenlemelerle, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresi artırılmıştı. Ancak Ocak 2024 itibarıyla alınan yeni kararlar, bu süreci tersine çevirerek, yurt dışından getirilen ikinci telefonlara sınırlama getirdi. Bu adımlarla, ülke içindeki telefon piyasası korunmaya çalışılırken, yurt dışından getirilen cihazların kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi ön plana çıkarılmış oldu.

Editör: Haber Merkezi