Açıklamada, vergi kaybını ve kaçakçılığı önlemek amacıyla alınan kararlar doğrultusunda, cep telefonlarının ithalat ve vergilendirme süreçlerinde önemli değişiklikler yapıldığı ifade edildi.

Yeni düzenlemeyle, yolcuların yanlarında getirdikleri ikinci cep telefonları için maktu vergi ödenerek teslim alma uygulaması kaldırıldı. Bu adımla, vergi kaçakları ve kayıplarının önlenmesi amaçlanıyor.

Akilli Telefon Bagimliligindan Kurtulmak Icin Ipuclari 1132X670

Ayrıca, yeni düzenleme ile yolcuların kişisel eşya kapsamında getirdikleri bir adet cep telefonuna tanınan muafiyet uygulamasında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ancak, hediyelik eşya olarak veya beyana aykırı şekilde getirilen ikinci cep telefonlarının IMEI kaydı yapılmadan kullanılmasının engellenememesi nedeniyle, bu telefonların maktu vergi ödenerek teslim edilmesi uygulaması sona erdirildi.

Ayrıca, yolcuların yurt dışına tekrar çıkışlarında teslim almak istedikleri cep telefonlarının, Gümrük Kanunu'nda belirtilen 3 aylık süre boyunca gümrük ambarlarında saklanabileceği ve yolcunun yeniden yurt dışına çıkışı sırasında kendilerine iade edileceği belirtildi.

Ortalama Bir Insan Omrunun Ne Kadarini Telefonda Geciriyor 1605433253

Yeni düzenleme, vergi kayıplarını önlemeyi ve vergi uygulamalarını daha etkin hale getirmeyi amaçlamaktadır. Yurt dışından cep telefonu getirecek vatandaşların, güncel düzenlemelere dikkat etmeleri ve vergi yükümlülüklerini doğru şekilde yerine getirmeleri gerektiği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi