Afyonkarahisar'da bir ilkokulda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında yaşanan bir olay, sosyal medyada büyük tepki çekti. İddiaya göre, bir ilkokul öğretmeni, dikkat eksikliği olan bir öğrencisini gösteri grubundan çıkararak köşede ayrı tuttu.

Olay, kent merkezindeki Atatürk İlkokulunda yaşandı. Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ilkokul 4/İ sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan gösteride, sınıf öğretmeni Ş.Ş., dikkat eksikliği olduğu gerekçesiyle M.E.T. isimli öğrencisini gruptan ayırdı. M.E.T., gösteri sırasında sınıftan ayrılarak merdiven girişindeki kısma götürüldü.

Bu sırada M.E.T., üzgün bir şekilde arkadaşlarını izledi. Gösterinin ardından M.E.T.'nin annesi A.T., öğretmen Ş.Ş.'nin yanına giderek durumu sordu. İddiaya göre, öğretmen Ş.Ş., M.E.T.'nin ailesi tarafından ilgi görmediğini öne sürerek, "Sizin çocuğunuz disleksi. İlgisiz anne ve babanın çocuğu" diyerek tepki gösterdi.

Olayın ardından M.E.T.'nin annesi A.T., okul yönetimi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, olayın kendilerine intikal ettiğini belirterek, "Olay ile ilgili inceleme başlattık. Sorumlusu tespit edilirse gereken işlemler yapılacaktır" dedi.

Bu olay, dikkat eksikliği olan öğrencilere yönelik ayrımcılığın bir örneği olarak değerlendirildi. Uzmanlar, bu tür ayrımcılığın öğrencilerin özgüvenini zedeleyebileceğini ve akademik başarılarını olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor.