Burdur merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne çevre yolundan bağlantı sağlayan yolun açılışını kurdele keserek yapan mahalleli daha sonra bisküvi ve lokum dağıttı.

Burdur merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne Çevre yolundan bağlantı sağlayan yolun geçen yıl bir vatandaşın şikâyeti sonucu kapatılmasının ardından aynı yere yaklaşık 300 metre ileriden 16 metrelik başka bir bağlantı yolu açıldı. Karayolları Burdur Şube Şefliği tarafından yapımı tamamlanan yolun açılışını mahalleli dua ettikten sonra, kurdele kesip lokum ve bisküvi dağıtarak yaptı.

Mahalle Muhtarı Adnan Altınkurt, “Antalya tarafından gelişte mahallemize girişi sağlayan yol geçen yıl kapatıldı. Burası kapanınca bizim elimiz kolumuz bağlandı. Mahallelimiz bu yolun açılmasını çok istedi. Ankara ve Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucu bu yolun projesini çizdirdik. Yolumuz üç haftada tamamlandı. Bugün de açılışını yaptık” dedi.

Altınkurt, yapılan bağlantı yolunun mahalleye giriş çıkışı rahatlatacağını belirterek “Depremevleri kavşağından girişi sıkıntılı idi. Yeni yapılan bağlantı yolu güzel oldu. Allah’ım kaza bela vermesin” diye konuştu.

Altınkurt, “Bağlantı yolunun yapımındaki katkılarından dolayı Vali Ali Arslantaş, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Karayolları Bölge Müdürü, Karayolları Burdur Şube Şefi İsmail Bayka ile Akdeniz Elektrik Burdur Müdürü Özgür Bulut’a çok teşekkür ederim” dedi.

Mahallede oturan Osman Kalgır’da “Mahalle olarak bu yola çok ihtiyacımız vardı. Mahallemize hayırlı olsun. Emeği geçen başta muhtarımız olmak üzere herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.