Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde cuma namazını kıldı. Namazın ardından AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birlikte kameraların karşısına geçti. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a ilk olarak, yerel seçimlere ilişkin aday belirleme çalışmaları soruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili,

 "Bazı büyükşehirlerde illerin açıklamalarını yaptık. Şimdi bu hafta da büyük ihtimalle pazar günü Ankara merkezli olarak büyükşehirler ve kalan illerin açıklamasını yapacağız. Şu anda ön açıklamaları arkadaşlarımız yapıyor ve pazara yetiştirmeye gayret ediyoruz. Pazar günü Ankara merkezli olarak büyük ihtimalle ATO Kongre Salonu'nda toplantımızı yapacağız... Manisa ve Mersin'de büyükşehir olarak MHP çalışmalarını sürdürüyor"

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı olarak yerel seçim çalışmalarının yapıldığını da belirtti.

"Devlet Bey'le çalışmamızı yaptık. Manisa ve Mersin'de büyükşehir olarak MHP çalışmalarını sürdürüyor ve onlar da bu çalışmalarda gayet güçlü şekilde gerek büyükşehir adayı gerek ilçeler üzerindeki çalışmalarını birlikte arkadaşlarımızla yürütüyorlar."

Kaynak: ensonhaber.com