Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş, ilçe isminin yeniden Dirmil olması için talepte bulunduklarınını, konunun İçişleri Bakanlığı'nda olduğunu dile getirdi.

Sosyal medya hesabında açıklamada bulunan Başkan Ahmet Serttaş, "Son zamanlarda sosyal medyada dolaşan DİRMİL ismimizin tekrar eski haline dönmesiyle alakalı bir açıklama yapma gereği duydum.

08.03.2021 tarihinde İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu, Burdur Milletvekilimiz Bayram Özçelik, AK Parti İl Başkanımız Volkan Mengi, İL Genel Meclis Başkanımız Murat Akbıyık, İlçe Başkanımız Ahmet Sipahi ve Geçmiş Dönem Belediye Başkanımız Ali Serttaş ile birlikte ziyaret ettik. Ziyaretlerimiz kapsamında hem yeni hükümet konağımızın yapılmasını hem de DİRMİL ismimizin geri verilmesini talep ettik. Bakanımızın talimatı dönemin İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü geçmiş dönem Dirmil Kaymakamımız şimdi Edirne Valimiz Sayın Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın desteğiyle DİRMİL ismimizin değişikliği İçişleri Bakanlığımızdan Gazi Meclisimize gönderilmiştir. Gazi meclisimizde Burdur Milletvekillerimiz Bayram Özçelik ve Yasin Uğur’un takibindedir. Gazi meclisimizde İçişleri Bakanlığımızın kanunu geldiği zaman DİRMİL ismimiz kanunlaşarak özüne dönecektir.

Ayrıca bir konuda sizleri bilgilendirmek istiyorum; 2010 yılında dosya hazırlayıp meclise gönderdiklerini söyleyen kişilerin 12 yıl bir şey yapmadan -dosya mecliste diye yaygara yaparak- beklediklerini anlayabilmiş değilim. Yetkili kişilere sormadan laf kalabalığı olsun diye yaygara yapmaya çalışan kişilere de itibar etmeyelim.

Biz sürecin takipçisiyiz inşallah DİRMİL ismimizi kazanacağız." ifadelerini kullandı.