Weibo'da paylaşılan rapora göre, yeni iPad Pro'ların OLED panellerinin sevkiyatının ocak ayının ortalarında başlayacağı belirtiliyor. Rapora göre, bu tabletlerin 2024'ün ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak, raporda başka detaylar bulunmuyor. Bu bilgiler, analistler Ross Young ve Ming-Chi Kuo'nun öngörülerine benziyor. Young, iPad Pro'ların OLED panellerinin muhtemelen ocak ayında sevkiyata başlayacağını öngörmüştü. Ming-Chi Kuo ise 11 ve 13 inç'lik iPad Pro'ların 2024'ün ikinci çeyreğinde çıkacağını belirtmişti.

Yeni iPad Pro'larda hibrit OLED ekran kullanılacağına dair söylentiler bulunuyor. Hibrit OLED paneller, esnek ve sert malzemelerin birleşiminden üretildiği için daha ince ve hafif tasarımlara olanak tanıyabilir.

Apple'ın tedarik zincirine yakın kaynaklar, yeni Pro tabletlerin 4 TB depolama alanı seçeneğiyle satışa sunulacağını söylüyor. Şu an satışta olan 2021 model iPad Pro'larda 128 GB'dan başlayarak farklı depolama seçenekleri bulunuyor.

Ayrıca, yeni söylentilerde 2024 model Pro tabletlerin cam arka kapağa sahip olabileceği belirtiliyor. Bunun gerçekleşmesi durumunda önemli bir tasarım değişikliği olacak.

Gizemli bir 14.1 inç'lik Pro tablet modelinden de bahsediliyor. Ancak, bu modelle ilgili bilgilerin efsaneye dönüşmeye başladığı ifade ediliyor. Bazı kaynaklar, 14.1 inç'lik modelin 2024'te piyasaya çıkabileceğini belirtiyor. Bu büyük ekranın, Apple'ın yazılım desteği ile bir avantaj haline getirileceği öne sürülüyor. Önceki zamanlarda Logic Pro ve Final Cut Pro'nun iPad sürümlerinin kullanıcılarla buluşturulduğu hatırlatılıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ