Peki bu durumda yatak odasında bitki beslemek zarar verir mi ?

Yatak odasında bitki beslemenin uyku kalitenize hem olumlu hem de olumsuz etkileri olacaktır. Bu etkileri şu şekilde sıralayabiliriz.

Olumlu etkiler;

Bitkiler havadaki karbondioksit miktarını azaltarak oksijen miktarını artırır. Bu durum uykuya dalma ve uykuda kalma sürecinizi kolaylaştıracaktır.

Bitkiler stresi azaltmaya ve sizi rahatlatmaya yardımcı olacak bazı maddeler  üretirler. Bu da sizin uyku kalitenizin artmasını sağlayacaktır.

Son olarak bitkiler yatak odanıza doğal, güzel bir görünüm kazandırarak daha davetkar hale gelmesini sağlayacaktır. Bu durum da sizin rahatlamanıza ve uykuya dalma sürecinizin daha kolay olmasını sağlayabilir.

Mutlu İlişki mi (10)

Olumsuz etkiler;

Bazı bitkiler geceler oksijen yerine karbondioksit üretirler. Bu durum uyku kalitenizi olumsuz yönde etkileyecektir.

Bazı bitkiler, polen veya diğer alerjenler üretirler. Alerjiniz varsa bu durum uyku kalitenizi olumsuz etkileyebilir.

Bazı bitkiler toksik maddeler üretirler. Bu özellikle küçük çocuklar ve evcil hayvanlar için tehlikeli olabilir.

Eğer siz de yatak odanızda bitki beslemeyi düşünüyorsanız bu faktörleri mutlaka göz önünde bulundurun. Uyku kalitenizi olumsuz etkileyecek bitkilerden kaçınmak ve bu bitkiler hakkında araştırma yapmanız tavsiye edilir.

Yatak odanızda beslemek istiyorsanız uyku kalitenizi iyileştirmek için aloe vera, gardenya, lavanta, okaliptüs, oya ağacı, paşa kılıcı, yucca bitkilerinden birini seçebilirsiniz. Bu bitkiler geceleri oksijen üreterek stres seviyenizin azalmasına ve rahatlamanıza yardımcı olur.