Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı illerde bugün eğitime ara verilmiştir. İşte tatil olan iller ve alınan kararlar:
 

  1. Ardahan: Ardahan'da kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksatması sebebiyle tüm ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında görevli hamile ve engelli personel de idari izinli sayılmıştır.

  2. Erzurum: Erzurum genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir. Aynı gün içerisinde söz konusu ilçelerdeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personel de idari izinli kabul edilecektir.

  3. Bingöl - Karlıova: Yoğun tipi ve buzlanma nedeniyle Bingöl'ün Karlıova ilçesinde eğitime bir gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu çalışanları da aynı gün idari izinli sayılacaktır.

  4. Kastamonu: Kastamonu'da köylerdeki yoğun kar yağışı sonrasında gece buzlanma olacağı değerlendirilerek sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere münhasır olmak kaydıyla il genelinde eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir.

  5. Ağrı: Ağrı'da olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca, hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli de 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır.

  6. Artvin: Kar yağışı ve olası buzlanma nedeniyle Artvin merkezde tüm okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır.

  7. Van: Van'ın bazı ilçelerinde olumsuz hava şartları sebebiyle taşıma kapsamındaki okullarda ve bazı ilçelerdeki tüm okullarda eğitime ara verilmiştir.

  8. Kars: Soğuk hava koşulları ve olası buzlanma riski nedeniyle Kars genelinde tüm okulların tatil edildiği açıklanmıştır. Engelli, hamile ve 60 yaş üstü kamu personeli de idari izinli sayılacaktır.

  9. Erzincan - Refahiye: Kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle Refahiye ilçesinde eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir. Aynı gün içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan personel de idari izinli sayılacaktır.

Editör: Evrim Tuna Şahin