Cumhuriyet Halk Partisi  Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Ekim ayında Cumhuriyet'in 100. yılına özel emeklilere 5.000 TL ikramiye veriliyor olmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalnızca bir kereye mahsus olmak üzere emklilere verilecek olan ikramiyenin başlıca şartında ise çalışmıyor olması yer alıyor. Vekil Akbulut, bu durumun Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı olan, Ziraat odalarına kaydı olan emeklilere ve diğer emeklilere de yapılan bir haksızlık olduğunu dile getirdi. 

Vekil Akbulut sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle hepinizi Gazi Meclisimizden sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.

Bildiğiniz gibi Temmuz ayında emekli yurttaşlarımıza istenilen oranda zammı meclisten geçirememiştik. %25'te sınırlı kalmıştı. En düşük emekli aylığı da 7.500 TL'de sabit bırakılmıştı ve yükseltilememişti.

Uzun süren çabalarımız sonrası hükümet 5.000 TL ikramiye vermeyi uygun görmüştü. Akabinde yapılan çalışmalarda ne yazık ki o 5.000 TL ikramiyeyi belli bir şekilde kesmek, belli bir şekilde bazı emeklilerimize vermemek adına birçok çalışma yürütüldü.

Önce dediler ki çalışan emeklilere vermeyeceğiz. Daha sonra iş uzadı, ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) kaydı olan, ziraat odasına kayıtlı olan emeklilerimize dahi verilemeyeceği açıklandı. Bunu kabullenmek mümkün değil.

Dün grup toplantısında genel başkanımız Özgür Özel de ifade etti, bugün genel kurulda birçok milletvekilimiz konuşmasında da ifade etti; ÇKS kaydı ya da ziraat odasına kaydı bulunduğu için çiftçimize, bir emeklimize bu 5.000 TL'yi vermemek ayıptır, yazıktır, günahtır.

Tekrar uyarıyoruz, gelin bu yanlıştan dönün. Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir tutumdur. Anayasayı zaten son günlerde yok saymaya çalışan bir gruba diyoruz ki; ısrarla anayasanın yok sayılmasına siz de dahil olmayın, müdahil olmayın. Emekli yurttaşlarımız zaten bu ülkede açlık seviyesinin altında bir maaş almakta. Onları bu 5.000 TL ikramiyeden mahrum bırakmayınız.

Teşekkür ediyorum. Saygılarımla"

Editör: Evrim Tuna Şahin