İlçeye gelişinde Karamanlı Kaymakamı Adem Topaca, Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Balar ve daire amirleri tarafından karşılanan Vali Şıldak, ilk olarak Kaymakamlık ve aynı binada hizmet veren birimleri ziyaret ederek personelle bir araya geldi, İlçede yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Şıldak Kaymakamlık ziyaretinin ardından Nimet Güvener İlkokulu Konferans Salonunda ilçe müdürleri ile toplantı yaptı.

Burada konuşan Vali Hasan Şıldak, Karamanlı’nın hızla gelişen bir ilçe olduğunu belirterek, Karamanlı’nın konumu itibariyle hem madencilik alanında, hem de tarımsal alanda atılım yapan bir ilçe olduğunu kaydetti.

Toplantıda, 2018 yılında yapılan ziyaret sırasında görüşülen konular tekrar gündeme getirilerek, çalışmaların tamamlanıp tamamlanmadığı, devam ediyorsa ne aşamada olduğu, tamamlanmamışsa nedenleri görüşüldü. Ayrıca güncel sorunlar ve yeni talepler ele alındı.

Vali Hasan Şıldak, toplantının ardından ilçede devam eden çalışmaları ve yapılması planlanan projelerin değerlendirmesini yaptı.

Genel anlamda her tür hizmet ihtiyacının sınırsız olduğunu vurgulayan Vali Şıldak, “Önemli olan çalışmaları iyi bir takip sistemi içerisinde koordine ederek, meselelerin üzerine gitmek ve sonuç almaya çalışmak. Uyumlu, huzurlu ve ahenkli bir ortamda çalışma ilişkilerini devam ettirmek önemlidir. Karamanlı’yı, bunları burada da en iyi seviyede gerçekleştiren bir ilçe olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Vali Şıldak ilçede planlanan, tıbbi ve aromatik bitkiler çalışmaları, organize hayvancılık bölgesi yapımı, Karataş Gölü düzenlemeleri, hükümet konağı ve emniyet amirliği ile imam hatip ortaokulu yapımı çalışmalarını değerlendirdi.

- “BURDUR’DA 2020 YILINI PROJE ÜRETME YILI İLAN EDİYORUZ”

Burdur Valisi Hasan Şıldak, 2020 yılını proje üretme yılı ilan ettiklerini ifade ederek, şöyle söyledi:

“Her kurumumuzdan, her ilçe müdürümüzden, kendi alanı ile ilgili yenilikler, yeni uygulama açılımları, yeni projeler bekliyoruz. Proje üretmek demek, bizi canlı tutmak, dinamikliği kaybetmemek demek. Yoksa vatandaşlarımız, bize saygı duymaz. Yani biz, sokaktaki, köydeki bir vatandaş gibi bakamayız olaylara. Biz, açılım getiren, yenilikleri her zaman takip eden, kendi kurumumuzda da bunları uygulayabilen pozisyonda olmamız lazım.” dedi.

Daha sonra Nimet Güvener ve Devrim İlkokulunu ziyaret eden Vali Şıldak öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek BİGEP kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Şıldak okul ziyaretinin ardından yine Nimet Güvener İlkokulu Konferans Salonunda köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Muhtarlığın çok önemli bir kurum olduğuna vurgu yapan Vali Şıldak, “Cumhurbaşkanımız muhtarlara çok önem veriyor. Sık sık muhtarlarla bir araya geliyor. Muhtarlara verdiği en önemli mesaj, ‘Vatandaş için hizmet hep devam edecek’ şeklindedir. Muhtar da görevini yaparken en başta sabırlı olacak. Sabırla görevini takip edecek. Fedakarlık göstererek, köyün işini kendi işinin önünde tutup, talepleri ilgili hizmet yürüten birimlere ulaştırarak, bu takibi sonuna kadar devam ettirecek. Kurumlarımıza söylediğimiz, muhtarlarımızın hep birinci öncelikte olduğudur.” dedi.


Muhtarlar Toplantısında içme suyu, kilit parke, sıcak asfalt, güneş paneli, yol ve köprü bakım, mera arazileri, yeraltı sulama suyu, gölet yapımı çalışmaları ve başıboş sokak hayvanları konuları görüşüldü.

Toplantının ardından Kağılcık Köyüne geçen Vali Şıldak ve beraberindekiler, çok amaçlı salonda vatandaşlarla buluştu.

Burada da vatandaşların istek ve temennilerini dinleyen Vali Şıldak, daha sonra ulusal basında da yer alan hayır için Hacı Mahmut Akay Atatürk Kütüphanesini açan Emin Akay’ı ziyaret etti.

Kütüphanedeki kitapları inceledikten sonra Emin Akay ile bir süre sohbet eden Vali Şıldak, kütüphanenin anı ziyaretçi defterine mesaj yazdı.

Daha sonra tekrar Karamanlı İlçesine gelen Vali Şıldak, burada esnaf ziyaretlerinde bulundu. Şıldak, ziyaretlerin ardından Karamanlı’dan ayrıldı.

Ziyarette Vali Hasan Şıldak’a, İl Jandarma Komutanı Orhan Kılıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav ve kurum müdürleri eşlik etti.