Vali Arslantaş, “Gazilerimizin, bir tek Gaziler Gününde değil, yılın 365 gününde yanındayız, onlarla beraberiz”

Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen programlara katıldı.

Çelenk Sunma Töreni ile başlayan Gaziler Günü programı öğretmenevinde Gaziler onuruna verilen yemekle devam etti.

Şehit Akif Altay Ortaokulu Bahçesinde gerçekleşen
törende, çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla program sona erdi.Çelenk Sunma Töreni sonrası Vali Arslantaş, Gazilerimiz onuruna düzenlenen yemekte Kahraman Gazilerimiz ve kıymetli aileleriyle bir araya geldi.
Düzenlenen yemekte, fedekarlıklarıyla milletimizin sinesinde sonsuz minnettarlık kazanan Gazilerimize olan şükran duygularını ifade eden Vali Arslantaş, katılımları dolayısıyla başta Gazi aileleri olmak üzere tüm konuklara teşekkür etti.Öğretmenevi Bahçesinde düzenlenen yemekte Vali Arslantaş, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Vali Arslantaş burada yaptığı konuşmada;
“Bu Pazar gününde aynı sofrayı aynı havayı sizlerle paylaşmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Türk milleti tarihte var olduğu ilk andan itibaren cihan hakimiyetini sürdürmüş, İslam ile müşerref olduktan sonrada bunu İ'la'yi Kelimetullah mertebesine göndermiştir.

Varlığımızın birliğimizin beraberliğimizin bu topraklar üzerinde bağımsız yaşama şartına var olduğu açıktır. Bağımsız yaşamamızı sağlayan memleketimizin müdafaasında şehit olan, şehitlik bizde peygamberlikten sonra en büyük mertebedir. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Uzuvlarını Cennete kendilerinden önce gönderen gazilerimize de, hayatta olanlara sıhhat afiyet diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete intihal edenlere de Rabbimden Rahmet diliyorum.
Biz Burdur Valiliği olarak gazilerimizin bir tek Gaziler Gününde değil, yılın 365 gününde yanındayız, onlarla beraberiz. Onların işlerini takip etmek üzere Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzde birimimiz olduğu gibi Valiliğimizde ve Kaymakamlıklarımızda da birimlerimiz var. Hasan Başkan ve ekibiyle çok uyumlu çalıştıklarını keyifle izliyorum. Bende Şehit mezarına baktıkça bu ülkeye, bu ülkenin bizim olduğuna dair tapu belgesine vurulmuş mühürler olarak gördüğümü ifade ediyorum” dedi.