Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, Merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarları ile toplantıda bir araya geldi.

Vali Arslantaş yaptığı konuşmada,Özellikle tebligat konusunda, Muhtarlar Derneği Başkanımızla da bu konuyu konuştuk. Mahkemeden gelen tebligatların yerine ulaştırılması konusunda, ulaşılamayan vatandaşlarımızın hasbel kader bir şekilde mahallenizde, köyünüzde kayıtlı ama yıllardır kimsenin nerede olduğunu bilmediği insanların tebligatlarını getirip siz muhtarlara teslim ediyoruz.

Günlü evraklar oluyor, hukuken de muhtarlarımızı sıkıntıya düşürdüğünü görüyoruz. Bunu çözebilmek için İller İdaresi Genel Müdürlüğümüzle koordineli bir çalışma başlattık. (Mekânsal Adres Kayıt Sistemi) MAKS sisteminin muhtarlarımızın çoğunun indirmiş olduğunu aktif kullandığını görüyoruz. Bundan sonra size tebligat geldiğinde, eğer mahallede yoksa böyle bir kişinin varlığından kimsenin haberi yoksa tebligat imkânı kalmamışsa MAKS sisteminden "bu şahıs mahallemizde fiilen bulunmamaktadır." diye bir bilgi giriyorsunuz. Anında Emniyet ve Jandarma Teşkilatımız bunu görüyor. Yerinde ekiplerimiz kontrol ediyorlar ve tutacakları tutanakları nüfus müdürlüğümüze götürüyorlar. Nüfus Müdürlüğümüzdeki (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) MERSİS sisteminden sizin mahallenizde görünen ama fiilen bulunmayan bu vatandaşlarımızın kaydını düşüyor ve böylece ileride doğabilecek hukuki sorumluluklardan da sizleri kurtarmış oluyoruz.

Bu çok önemli bir gelişme, yıllardır muhtarlarımızın başını ağrıtan, bir kısım arkadaşlarımızın mahkemelerde ifade vermek zorunda kaldıkları bir husustu. Mask sistemini indirmeyen arkadaşlarımızda sisteme bir şekilde dahil olsunlar. Valilik İdare Denetim Müdürlüğümüz, muhtarlar derneği başkanımız, il özel idaremiz, belediye başkanlığı bu konuda muhtarlara sonuna kadar yardımcı olacaklar” dedi.