Müzisyen Uzay Heparı ile evli olan Zeynep Tunuslu, katıldığı bir programa eşinin yaşamını yitirdiği kaza hakkında konuştu. İşte Uzay Heparı'nın kimliği, biyografisi ve olayın detayları:

Uzay Heparı Kimdir?
Uzay Heparı, 4 Temmuz 1969 tarihinde doğmuştur. Çocukluk yıllarında klasik müzik eğitimi almıştır. Lise yıllarında İstanbul Gelişim Orkestrası'nda Garo Mafyan'ın yönetiminde elektro klavye çalarak müzik kariyerine başlamıştır. Aynı dönemde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda eğitim almıştır.

Uzay Heparı, 1990'lı yılların başından itibaren birçok pop albümünün düzenlemeleriyle tanınmıştır. Sezen Aksu, Aşkın Nur Yengi, Sertab Erener, Levent Yüksel ve Demet Sağıroğlu gibi sanatçıların albümlerinde düzenlemeler ve besteler yapmıştır. Ayrıca oyunculuk kariyerine de başlamış, 1993 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Gece, Melek ve Bizim Çocuklar" adlı filmde başrolde oynamıştır.

Uzay Heparı'nın Özel Hayatı
Uzay Heparı, 1993 yılında modacı Zeynep Tunuslu ile evlenmiştir. 1995 yılında oğulları Uzay Kanat Heparı dünyaya gelmiştir.

Uzay Heparı Ne Zaman Vefat Etti?
Uzay Heparı, 20 Mayıs 1994 tarihinde Etiler Koç köprüsü üzerinde geçirdiği bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmiştir.

Uzay Heparı-Demet Akbağ Olayı Nedir?
20 Mayıs 1994 tarihinde, Uzay Heparı'nın motosikleti ile Etiler Koç köprüsü üzerinde seyir halindeyken, park halindeki aracına çarptığı Demet Akbağ'a ait araca çarpmıştır. Heparı, bu kaza sonucunda bitkisel hayata girmiş ve 31 Mayıs 1994 tarihinde vefat etmiştir. Bu kaza, o dönemde büyük bir olay haline gelmiş ve hukuki süreçlerle de takip edilmiştir.

Zeynep Tunuslu, Uzay Heparı'nın geçirdiği kaza ile ilgili olarak trafik kurallarının ihlal edilmesini eleştirmiştir. Uzay Heparı'nın vefatı, Türkiye'de gündem yaratmış ve uzun süre konuşulmuştur.