Bu duruma bir an önce önlem alınması gerektiğini vurgulayan uzmanlar uyuz vakalarının neden çoğaldığını bu şekilde açıkladı!

Uyuz vakalarındaki artış devam ediyor. Her geçen gün biraz daha yayılan uyuz vakalarında ise tedbirlerin alınması için uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Doktorların tedbirler için ilaçların aksatılmaması gerektiği ve erken teşhis için de erkenden doktorlara gelinmesi gerektiği belirtiliyor. Ancak uyuz vakalarının artışına tam da bu iki nokta sebep oluyor. Uzmanlar bir randevularun gecikmesinin bir diğeri de ilaçların pahalı olmasının vakaların artışına neden olduğunu savunuyorlar.

Uyuz vakaları artmaya devam ediyor!

Vakalarının artışı ile beraber tüm Türkiye’yi etkisi altına alan uyuz hastalığında tedaviler artarak devam ediyor. Uyuz vakalarındaki artışı dile getiren Dr. Saffet Ercan, "Randevu alınmadığı zaman geç tedavi oluyor, böylece hastalık dirençli oluyor’’ ifadeleri ile geç tedavinin hastalığın direncini arttırdığını ve yayılmasını da kolaylaştırdığını belirtti. Açıklamalarının devamında ilk kaşıntının başladığı zamanlarda randevu alan hastaların en erken bir hafta sonraya randevularının oluşturulması o ara da artan kaşıntılar ile eczaneye yönelen hastalara ilaçların pahalılığı nedeni ile tedavlerini de tam olarak yapamıyorlar. Tüm bunlarda hastalığın artmasına sebep olduğu belirtildi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan yaptığı açıklamalarda; “Bu artışın sebebine ilişkin birkaç görüş var. Bunlardan en önemlisi, zamanında tedavi yapılamaması. Randevu alınmadığı zaman geç tedavi oluyor, tedaviye geç başlandığı zaman da hastalık hem yayılmış oluyor hem de direnci artıyor. Çünkü hastanın sürekli kontrole gitmesi lazım. Önerilen bazı ilaçlar etkili olmadığı zaman yeni ilaçlar denenmesi gerekiyor. Randevu alınamadığı için ikinci kısım da gerçekleşmiyor. Yani tedavi başlasa bile düzenli yürütülemiyor." ifadesini kullanarak uyuz vakalarındaki artışa sebep olan iki sebebi dile getirdi. İlaç pahalılığı ve randevuların alınamaması uyuz vakalarının artmasında büyük oranda etkili olduğunu belirtti.