23 Mart 2022 Çarşamba günü saat 14.00’de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle Bucak Oğuzhan Kent Ormanı’nda, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından “Yeşil Vatan İçin Gönüllüyüz” sloganıyla Doğa ve Çevre Temizliği Etkinliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, Bucak Orman İşletme Müdür Yardımcısı Gökhan Kök, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özmen, Bucak Orman İşletme ekipleri, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Hakan Acar, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Doğa ve Çevre Temizliği Etkinliği’nin açılış konuşmasını Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy yaptı. Mustafa Ersoy yaptığı konuşmada şunları söyledi:“Bugün burada toplanma amacımız 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle ve aynı zamanda yüksekokulumuzun gönüllülük projesi içerisinde “Yeşil Vatan İçin Gönüllüyüz” sloganıyla Kent Ormanı girişinde toplanmış bulunuyoruz. Gençlerimizle birliktelik yapmak, tabiata, doğaya, ormanlarımıza katılımlı bir yaklaşımla sahip çıkmak, ormancılığı sadece orman çalışanlarının değil; gençlerimizi, halkımızla beraber yönetmenin daha doğru olduğunu, gelecek için daha umutlu yarınlar getireceğini düşündük. Bu etkinlikte gençler olarak sizlerle birlikte bu Kent Ormanımızda yangın sezonu öncesinde bakım çalışmalarında oluşan dal artıklarımız vardı. Bu dal artıklarının toplanması, akabinde çevremizde, tabiatımızda Kent Ormanımızın içinde bulunan çevre temizliği mahiyetinde bir çalışma yapalım, beraber bir etkinlik yapalım istedik. Kent Ormanımız, tabiatımız, geleceğimiz, oksijenimiz bunları zaten biliyoruz. Kent Ormanımızın hemen yan tarafında sizin yaya yolundan, yürüyüş yaparak geldiğiniz kısımda da inşallah Millet Ormanı projemiz şuanda yapılmakta ve bu tesisleri yapma girişimlerimiz önümüzdeki süreçte başlamış bulunmakta. Amacımız halkımıza gençliğimize bütün insanlığa yaşanabilir bir Bucak, yaşanılabilir bir dünya, yaşanılabilir bir tabiatı hep beraber inşallah inşa etmek olacak.”

Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy’un konuşmasının ardından Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özmen etkinlik hakkında şunları söyledi:“Okulumuzda gönüllülük çalışmaları dersi kapsamında gençlerimizi çevreye daha duyarlı, Bucak’ımıza daha duyarlı yetiştirebilmek adına beraber böyle bir etkinlik yapalım istedik. Öğrencilerimizin Bucak’ta dikili bir ağacı olsun, Bucak’a dokunabilsinler arzusuyla bu tür projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Doğa ve Çevre Temizliği Etkinliği’nde Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ikaz yelekleri, eldiven, baret, şapka dağıtımı yapıldı. Öğrenciler grup halinde ormanlık alana dağılarak doğa ve çevre temizliğine başladılar.