Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yaptığı açıklamalara göre, bu özel kampanyada vergisiz olarak sunulacak telefonlar Türkiye’de üretildiği için öğrencilere daha uygun fiyatlarla sunulacak. Bu durum, öğrencilerin cep telefonu alırken büyük ölçüde tasarruf etmelerini sağlayacak.

Türkiye’de üretilen telefonlarda vergisiz fırsat..

Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, Türkiye’nin Milli Eğitim Bakanı Uraloğlu, vergisiz telefon fırsatından sadece Türkiye’de üretilen telefonlar için yararlanılabileceğini belirtti. Bu fırsattan toplamda 7 milyon öğrencinin yararlanabileceğini ifade etti.

Öğrencilere ek olarak aylık 10 GB ücretsiz internet de sağlanacağını belirten Bakan Uraloğlu, vergisiz olarak sunulacak modeller arasında çeşitli markaların ve modellerin yer aldığını söyledi.

maxresdefault

İşte üretilecek popüler markalar

Üniversite öğrencileri için oldukça çekici olan bu modeller arasında Xiaomi, OPPO, Vivo, Samsung, TCL, Reeder, Realme, Tecno Mobile, General Mobile, Casper ve OMIX gibi markaların telefonları yer aldı.

Xiaomi tarafından sunulacak modeller arasında Redmi 9C, Redmi 9T, Redmi Note 10S, Redmi 10 2022 yer alırken, OPPO’nun A15 ve Reno 5 Lite modelleri seçildi. Vivo’nun Y11s, Y21s ve Y53s modelleri, Samsung’un ise Galaxy A01, Galaxy A21s, Galaxy A30 ve Galaxy A52 modelleri vergisiz olarak sunulacak.

TCL’nin 20 SE, 20 E ve L7, Reeder’ın S19 Max Pro S, Realme’nin C21, C21Y ve C25, Tecno Mobile’ın Camon 16, General Mobile’ın 21, Poco C40, Phoenix 5G ve 24 Pro, Casper’ın VIA X30 Plus ve VIA M30 Plus ve OMIX’in X5 modelleri de vergisiz olarak sunulacak telefonlar arasında yer alacak.

Bakan Uraloğlu, vergisiz telefon fırsatıyla üniversite öğrencilerinin daha uygun fiyatlarda yeni bir telefon sahibi olabileceğini ve aynı zamanda ücretsiz internetin de sağlanmasıyla eğitimlerine daha kolay bir şekilde devam edebileceklerini ifade etti.