Uçak bileti fiyatları, yıl içinde pek çok etkene bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Talebin fazla olduğu yaz sezonu, bayram dönemleri ve okul tatillerinin yanı sıra seyahat tarihi, uçuş saati, havayolu fiyat politikası, talep ve arz gibi birçok unsur da uçak bileti fiyatlarının dalgalanmasına neden oluyor. Uçak bileti almak için en iyi zamanları nasıl seçebiliriz? Bu yazımızda ucuz uçak bileti bulabilmeniz için ipuçları ve önemli noktaları sizinle paylaşıyoruz.

Uçak bileti almak için en ideal iyi zamanlar nedir?

Çoğu zaman ucuz uçak bileti almanın en iyi zamanı, seyahat tarihinizden 3 veya 4 ay öncesi olarak kabul edilir. Hemen her havayolu, yolculara erken rezervasyon indirimleri sundukları için eğer seyahat edeceğiniz tarih belli ise en ideal olanı uçak biletinizi seyahatinizden 3-4 ay öncesinden çok daha ekonomik fiyatlara almak olacaktır.

Sezonluk olarak da uçak bileti fiyatları büyük değişiklik gösteriyor. Yaz ayları, resmi tatiller ve bayram zamanlarında en yüksek seviyeye ulaşan uçak bileti fiyatları, bahar ve kış aylarında ise düşme eğiliminde oluyor. Bu nedenle sezon dışı veya düşük sezonda seyahat ederek daha ekonomik uçak bileti bulabilirsiniz.

Uçuş günleri ve saatleri de uçak bileti fiyatlarını önemli ölçüde etkileyen başka bir faktörler. Hafta içi uçuşları, çoğu zaman hafta sonları ve özel günlerdeki uçak bileti fiyatlarına göre çok daha uygun fiyatlı oluyor. Eğer seyahat takviminiz uyuyorsa uçuşunuzu hafta içi günlere ve sabahın erken veya gece geç saatlere denk getirerek çok daha ucuz uçak bileti alabilirsiniz.

En uygun uçak bileti almak için bazı önemli ipuçları

  • Okul tatil dönemleri, resmi tatiller, bayramlar ve temmuz ile ağustos gibi yüksek yaz tatili sezonunda uçak bileti alırken son güne kalmayın. Bu gibi talebin fazla olduğu zamanlarda uçak bileti fiyatları en yüksek seviyesine ulaşıyor. Bu dönemlerde yapacağınız uçak seyahatleri için biletinizi en az 3 ay öncesinden alarak büyük orada tasarruf elde edebilirsiniz.
  • 1-5 saatlik kısa mesafeli yolculuklar için düşük maliyetli havayollarını seçerek istediğiniz zamanlar için uygun uçak biletleri bulabilirsiniz. 5 saatten uzun sürecek uçak seyahatleri için ise direkt uçuşlar yerine aktarmalı uçuşları tercih ederek çok daha ekonomik fiyatlarla uçak biletinizi alabilirsiniz.  
  • Ucuz uçak bileti bulmak için araştırma yapmak ve farklı seçenekleri karşılaştırmak önemli, bu yüzden uçak bileti fiyat karşılaştırma sitelerini kullanmaya çalışın. enuygun.com ve benzeri uçak bileti fiyatı karşılaştırma sitelerini kullanarak kısa sürede istediğiniz fiyatlarla uçak bileti bulmanız ve satın almanız mümkün.
  • Tek yön biletleri ve gidiş dönüş biletleri arasındaki fiyat farklarını da incelemenizi öneririz. Bazı destinasyon ve uçuşlarda tek yön biletleri ve gidiş dönüş biletleri arasında ciddi farklar oluşabiliyor. Dönüş zamanınız belli ise gidiş dönüş biletinizi birlikte almak da uçak bileti bütçenize önemli katkı yapacaktır.