Yaz aylarının bitmesi ardından kış mevsimine girildikten sonra kış lastikleri ve zincir kullanımı başladı.

Zincir ve kış lastiği kullanımının başlaması ardından TÜVTÜRK tarafından yeni açıklamalar yapıldı. Kontroller arasında bulunan araç lastiklerinin diş derinliği ile ilgili değişiklikler söz konusu. Yapılan açıklamalara göre periyodik muayene sırasında lastik diş derinliği en az 1,6 mm olmalı. Muayene sırasında yola elverişlilik için limit 2 mm olarak belirtildi. Yapılan değişiklikler sonucunda araç sahiplerinin daha dikkatli olması gerekiyor.

Araç Muayenelerindeki Değişiklikler

Araç sahipleri muayene öncesinde lastiklerin diş derinliğine dikkat etmeli. Yapılan değişikliklere göre 1,6 mm olarak belirtilen diş derinliği için kurallara uyulması gerekir. Sadece diş derinliği ile ilgili değil, farklı konularda da TÜVTÜRK’ten açıklama geldi. Yeni kurallar hakkında bilgi alarak sürücüler daha dikkatli ve hassas olmalı.

Araç sahiplerini ilgilendiren diğer değişiklikler de şu şekildedir; periyodik muayenelerde lastik iç derinliği en az 1,6 mm olarak belirlendi, yaz ve kış lastik denetimleri kaldırıldı, yola elverişlilik muayenesinde lastik diş derinliği en az 2 mm olacak. Muayeneler sırasında dikkate alınacak yeni değişiklikler, araç sahiplerinin sorunsuz bir şekilde TÜVTÜRK muayenelerinden geçmesine imkan sunar.

Araç Lastiklerine Sıkı Kontrol

Sürücüler, periyodik ve yola elverişlilik muayeneleri sırasında takılmadan devam edebilmek için değişiklikler hakkında bilgi almalı. Daha kolay ve hızlı bir sonuç almak için TÜVTÜRK tarafından yapılan yenilikler açıklandı. Lastik diş derinliğinde yapılan değişiklikler dışında araç sahiplerine sevindirici haber geldi. Yaz ve kış lastik değişimi için zaman kaybetmek artık yok.

Lastik konusunda sadece diş derinliğine önem verilmesi gerek. Araç güvenliği açısında da önem arz eden diş derinliği, kontroller sırasında belirtilen sınırlara uymalıdır. Araç muayenelerinden önce lastik değişimi gibi işlemlerle uğraşmadan kontrollerden geçilebilir. Yapılan değişiklikler sayesinde sürücüler, araç güvenliğini arttırmak için tercih edilen bakım ve onarım işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirecek.