7 takımın yer aldığı müsabakalar 16 Aralık 2019 Pazartesi günü başlayıp 20 Aralık 2019 Cuma günü sona erdi. Müsabakalarda A Grubunda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yer aldı. B Grubunda ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi mücadele etti.

20 Aralık 2019 Cuma günü oynanan yarı final ve final maçlarında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nü 67-58 yenerek üçüncü oldu. Final maçında ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’ni 77-69 yenerek birinci oldu. Müsabakalar sonrasında MAKÜ Spor Salonunda ödül töreni yapıldı.

Törende birinci olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Basketbol Takımına kupasını MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ulaş, ikinci olan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Basketbol Takımına kupasını MAKÜ Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Ali Karaca, üçüncü olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Basketbol Takımına kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu Gözlemcisi İbrahim Yılmaz takdim etti.