Görüşmelerin ardından yapılan açıklamada, Türk vatandaşlarının Kırgızistan'a seyahat etmek için artık sadece T.C. kimlik kartlarını kullanabileceği belirtildi. Bu gelişme ile Türk vatandaşları, vizesiz seyahat edilebilen ülkeler listesine Kırgızistan'ı ekleyerek, seyahat özgürlüklerini genişletecek.

Bakan Fidan, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin güçlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Ortak Stratejik Planlama Grubu 6. Toplantısı'nın gerçekleştiğini ve 2024-2026 çalışma programının imzalandığını belirtti. Cumhurbaşkanları arasında gerçekleşecek zirve ve liderler arasındaki Yüksek Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın da planlandığını açıkladı.

Bakan Fidan Kırgızistan

Seyahat kolaylıkları ve sağlık işbirliği gibi konularda yapılan görüşmelerde Türk-Kırgız Ortak Hastanesi'nin örnek olarak gösterildiğini ifade eden Bakan Fidan, bu hastanenin Türkiye'nin sağlık alanındaki kapasitesini Kırgızistan'a aktarmada önemli bir rol oynadığını vurguladı.

pasaport

Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Kırgızistan'a sağlık alanındaki bilgi ve deneyimini aktarmaya devam edeceğini ve daha fazla Kırgız hastanın Türkiye'de ücretsiz tedavi görmesini sağlama çabalarının sürdüğünü belirtti.

Kaynak: Evrim Tuna Şahin