Türk İşi İşler Son 30 yıldır gözlemlediğim ‘Türk işi işleri’ yazmak artık kaçınılmaz oldu..

İlk aklıma gelenleri sıralayalım:
Türk işi kapanma,
Türk işi başkanlık,
Türk işi anayasa,
Türk işi ceza ve af…

Daha neler var neler..

Geçen yıl, Mart-2020 ayında, dün gibi anımsadığım şekliyle çok sert KAPANMA yaşadık. Allah var ya, yüzde 99 oranında karara uyuldu ve insanlarımız evlerine kapandı. O kadar şaşırtıcı ve şok edici tedbirler alındı ki vaka rakamlarına bile şüpheyle yaklaştık. Oysa insanlar hareket etmezse elbette virüs bulaşma olasılığı çok düşerdi, öyle de oldu. O dönemde Avrupa ve Amerika salgından dolayı darmadağındı. Mart-Nisan başarılı şekilde geçti ancak ondan sonra ne olduysa oldu. Tatil yerleri, sahiller, köy meydanları, pazarlar, çarşılar doldu, taştı. Ağustos böceği gibi öttük yaz boyunca, hatta şüpheye bile düştük, ‘Acaba bu virüs var mı, yok mu?’ dedik. Sonbahar geldi, CORONA bizi öttürmeye başladı. Sonbahar ve Kış çıktı, Yaz mevsimine hazırlık mahiyetinde kapanma ve aşılama olur hikayesine inandık. Bırak kapanmayı binlerce insanla kongreler yaptı AK Parti. Maalesef 81 ilimize bulaşıcılık dağıldı. Aşıda da yeterli sayıyı bulamadık ve acı gerçekle yüz yüze kaldık. Her gün  300-400 kişi vefat ediyor, 100 bine yaklaşın vaka oluyordu..
Tek çare kaldı: 
KAPANMA
Aslında Mart-Nisan ayında zayıflatılmış bile olsa kapanabilseydik ve 40 yaşa kadar aşı yapabilseydik; şimdi çok rahattık. Turist gelirdi, ‘UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ İstanbul’dan alınmazdı, FORMULA yarışmaları Türkiye’den çekilmezdi, Tüm Avrupa gibi yavaşça normalleşmeye geçiş yapacaktık. Ancak ne KAPANMA oldu, ne de VİRÜS ciddiye alındı. Otobüsler dolusu insanlar şarkılarla, türkülülerle ANKARA’ya taşınarak halka virüs konusunda ÇOK KÖTÜ MESAJ VERİLDİ. 

Şimdi gelelim fasulyenin nimetlerine..
Arkadaş KAPANMA var mı?

Var..

İzin ve istisna dışında SOKAK YASAK MI?

Evet..

Şampiyon olan takım taraftarları bayrağı alıp sokağa çıktı mı?

Çıktı..

İsrail’in zalimliğini protesto için sokağa çıkıldı mı?

Çıkıldı..

Ben ve birçok insan tüm kurallara uyarken uymayan herkese ceza yazıldı mı?

Yazılmadı..

Araçla vızır vızır sokaklarda turlandı mı?

Evet..

Vatandaşlarımızın nezdinde devletin aldığı kararın uygulama safhasında yaşanan zafiyet dehşetli GÜVEN EROZYONU yaratır. Dünyayı izleyen popüler adıyla ‘Z Kuşağı’ Türkiye’de olup bitenlere güler sadece..

İşte bu yüzde ‘TÜRK İŞİ KAPANMA’ diyorum..

Haksız mıyım?

Diğer Türk işi işleri yerim kalmadığı için artık sizler yorumlayın..

Son bir not: İsrail devlet faşizmini hem kınıyorum hem de ret ediyorum..

Bu haftalık bu kadar olup haftaya görüşmek üzere sağlıklı ve sevgiyle kalın..

Sokak Gazetecisi