Olay, Fuatpaşa Mahallesi Adnan Menderes Caddesi'nde, üç katlı binanın giriş katındaki tüp satış noktasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle gerçekleşti. Patlamanın şiddetiyle iş yerinde ve çevrede büyük hasar oluştu.
İhbar üzerine olay yerine hızla sağlık, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak caddeyi trafiğe kapattı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Kütahya Şehir Hastanesi ve Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Patlamanın ardından çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda söndürüldü. Hastanede tedavi altına alınan 8 yaralıdan S.Y., A.Y. ve S.S.'nin durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.