Popüler TRT dizisi "Mehmed: Fetihler Sultanı"nın setinden skandal haberler gelmeye devam ediyor. Dizi çalışanlarının topluca işten çıkarılması ve setteki çalışma koşullarıyla ilgili iddialar, tepkilere yol açtı.

DİSK'e bağlı Sinema Emekçileri Sendikası (Sine-Sen), yaşanan olaylara sert tepki gösterdi. Set çalışanlarının yasa dışı çalışma saatleri, bölüm başı ücret dayatması, eksik prim ödemeleri ve ağır çalışma koşulları gibi sorunlarla boğuştuğunu ve bu durumun sonucunda toplu işten çıkarma yapıldığını belirtti.

T R T Dizisi Mehmed

Açıklamada ayrıca, dizi setinde iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğu ve geçtiğimiz Ocak ayında çıkan bir yangında işçilerin hayatının tehlikeye atıldığına dikkat çekildi. Yangın esnasında canlarını riske atarak set ekipmanlarını kurtaran çalışanlara ise yapım şirketi tarafından herhangi bir teşekkür bile edilmediği ifade edildi.

Sendikanın Açıklaması:

Yasa dışı çalışma saatleri, bölüm başı ücret dayatması, eksik prim ödemeleri, ağır çalışma koşulları ve toplu işten çıkarma… Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi emekçileri yalnız değil. Aralarında birçok üyemizin bulunduğu emekçilerin hak mücadelesinin yanındayız.

Editör: Haber Merkezi