Giresun Belediyesi, personel maaş ödemelerini yerli ödeme sistemi TROY kullanarak yapma kararı aldı. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun talimatları doğrultusunda, belediye çalışanlarının maaş kartları ve belediye ödeme sistemleri, TROY ödeme yöntemine geçirilecek.

Milli servetlerimize destek vererek, yerli ödeme sistemi TROY'a geçiş

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun talimatı ile alınan karar, çalışanların maaş ve kredi kartlarını Bankalararası Kart Merkezi tarafından geliştirilen TROY sistemine taşıyacak.

Şenlikoğlu, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini şiddetle kınadığını ve bu duruşun bir parçası olarak TROY kartların kullanılacağını vurguladı. Anlaşmanın detaylarına göre, 2024 yılı Ocak ayından itibaren TROY kartları, belediye çalışanlarının maaş ödemelerinde tam olarak kullanılmaya başlanacak.

Belediyeye bağlı olan sosyal tesislerdeki değişiklikler

Belediye, sosyal tesislerinde İsrail menşeili ürünlerin satışını daha önce durdurmuştu. Şimdi ise ödeme sistemlerini de değiştirerek yerli ve milli bir ödeme yöntemi olan TROY'a geçiş yapıyor.

Numune teşkil eden belediyelerimiz

Daha öncelerinde de Sakarya ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyeleri personelin maaş kartının, Bankalararası Kart Merkezi tarafından geliştirilen yerli kart TROY'a taşınmasını kararlaştırmıştı. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yazılı açıklamasında, personel maaşları ile tüm ödeme sistemlerinde yerli ve milli ödeme sistemi olan TROY Kart'ı kullanacaklarını belirterek, "İşçi ve memur sendikalarının desteğiyle tüm belediye personeli Visa ve Mastercard özellikli kredi ve banka kartlarını yerli ve milli firma olan TROY ile değiştiriyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Güngör o zamanlar zulme karşı herkesin bilinçli olması gerektiği konusunda, şunları da kaydetti:
"Soykırımın ilk anından itibaren sosyal tesislerimizde bu zulme destek olan tüm firmaları boykot edeceğimizi ifade etmiş, bu firmaların tüm mallarını kaldırmıştık. Şimdi de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak tüm personel maaşları ile kurum ödemelerimizi yerli ve milli ödeme sistemimiz TROY Kart'a taşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devletimiz, milletimiz Filistin halkının yanındadır. "

Diğer zulme karşı destekte örnek teşkil eden belediyemiz Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ydi. 
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarının maaş kartlarını, yerli ödeme sistemi TROY kullanarak yapma kararı almıştı.

Başkan Yüce, Gazzelilere umut olmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayarak, "Elimizle, dilimizle, kalbimizle ne var ne yoksa yapmaya gayret ediyoruz. İsrail'in yaptığı zulme sessiz kalmamak adına belediyemize ait iştirak ve tesislerimizden İsrail'e ait markaların ürünlerini kaldırdık. Bu anlamda her türlü boykot kararını hızla devreye alarak, bu terör devletine karşı hep birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.