Kazananların merakla beklediği konutların inşaat çalışmaları ne zaman başlayacak?

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, konutların inşaat çalışmalarının 2024'ün ilk aylarında başlayacağını açıkladı. Bulut, İstanbul'daki sosyal konutlar için çalışmaların tamamlandığını ve yılbaşından sonra temelin atılacağını duyurdu.

Bulut'un açıklamalarına göre, 250 bin konutun inşası 2 yıl içinde tamamlanacak. Konutların tamamının 2028'e kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Konut fiyatları ve taksitleri ne kadar?

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesinde konut fiyatları 608 bin lira ile 950 bin lira arasında değişiyor. Aylık taksitler ise 2 bin 280 liradan başlıyor, 3 bin 562 liraya kadar çıkıyor.

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nde İnşaat Çalışmaları Ne Zaman Başlayacak

Projeye başvuru nasıl yapılır?

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesine başvurular, e-Devlet üzerinden gerçekleştirildi. Başvurular, 14 Eylül-31 Ekim 2022 tarihleri arasında alındı.

Projeye kimler katılabilir?

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesine, daha önce ev ve iş yeri sahibi olmayan orta gelirli vatandaşlar katılabiliyor. Projeye katılmak için hane halkı geliri brüt 75 bin lira ile 120 bin lira arasında olması gerekiyor.

Projeye yeterli talep olmazsa ne olacak?

Projeye yeterli talep oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde başvuru sahiplerine bilgi verilecek.

Sonuç olarak, TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesinde inşaat çalışmaları 2024'ün ilk aylarında başlayacak. Konutların tamamının 2028'e kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.