Son dakika açıklamasına göre, TOKİ 43 ilde gerçekleştirilecek konut başvurularını başlattı. Bu yeni duyuruyla birlikte 2+1 ve 3+1 konutlar taksitlerle satışa sunulacak ve başvurular bankalar aracılığıyla kabul edilecektir.

2+1 ve 3+1 konutlar sunulacak

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konut ihtiyacını karşılamak ve vatandaşlara daha uygun koşullarda konut sahibi olma fırsatı sunmak amacıyla faaliyetlerine devam ediyor. TOKİ'nin yayınladığı son duyuruyla birlikte, 43 ildeki vatandaşlar için konut başvuruları başlamış durumda.

Başvurular bankalar aracılığıyla alınacak ve uygun fiyatlarla sunulan 2+1 ve 3+1 konutlar taksitlerle satışa çıkarılacak. TOKİ'nin bu yeni projesiyle birlikte, konut sahibi olma hayali kuran pek çok vatandaş için önemli bir fırsat doğmuş durumda.

tokk4

Hangi illerde olacak?

Son dakika açıklamasına göre, TOKİ tarafından satışa çıkarılan konutlar Afyonkarahisar, Adana, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sakarya, Sivas, Siirt, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat illerinde bulunmaktadır.

Konut fiyatları ise 770 bin liradan başlamaktadır. Konutların fiyatının % 25’i peşin olarak ödenecek, kalan miktar ise 48 ay vade ile geri ödenecektir. Ödemeler her sene memur maaşına bağlı olarak zamlanacaktır. ü Başvurular Ziraat ve Halkbankası’na yapılmaktadır. Satışlar ise 11 Ekim tarihinde açık artırma usulü ile gerçekleştirilecektir.