Sosyal medya platformu TikTok'ta 8 yaşındaki kızı hakkında uygunsuz ifadeler kullanan Yeliz Tutar isimli kullanıcı, polis tarafından gözaltına alındı. Bu olay, çocuk istismarı ve dijital platformlarda çocuk güvenliği konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Yeliz Tutar Kimdir?

Yeliz Tutar, TikTok platformunda paylaştığı videolarla tanınan bir fenomen. Kendisi hakkında detaylı bilgilere ulaşmak mümkün olmasa da, Kayseri'de yaşadığı ve 2018 yılında eşinden ayrıldığı, kızının velayetinin ise babasında olduğu biliniyor.

Tepkilere Neden Olan Sözler

Tutar, canlı yayın sırasında 8 yaşındaki kızı hakkında uygunsuz ifadeler kullanarak, kızının gelecekteki hayatı ile ilgili konuşmalar yaptı: "Villalar, Parisler, havuzlar. Benim kızımın hayali bu aşkım. Yarın bir gün 15 yaşında patlattırır o. Benim kızım hiç iyi değil. 15 yaşında birini bulur kaçar" bu sözler sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı ve Tutar'ın çocuk istismarına varan ifadelerde bulunduğu savunuldu.

Gözaltına Alma ve Sonrası

Tepkilerin ardından Tutar, Kayseri'deki evine baskın düzenleyen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kendisi hakkında "aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" suçundan adli işlem başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi