Karacaören köyünde yaşayan bir kişi, gece saatlerinde evinin ziline basılması üzerine kapıya çıktı. Yeni doğmuş kız bebekle karşılaşan evin sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Bunun üzerine adrese gelen jandarma ve sağlık ekipleri, bebeği, Burdur Devlet Hastanesine kaldırdı. Solunum sıkıntısı çektiği belirlenen bebek, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisine sevk edildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de bebeği bırakan kişi veya kişilerin bulunması için çalışma başlattı.

Karacaören köyünde yaşayan Mehmet Mustafa ile Gülay Taşlıoğlu çiftçi, gazetecilere bebeği buldukları anı anlattı.

Mehmet Mustafa Taşlıoğlu, yaptığı açıklamada, gece saat 3 civarlarında kapının çaldığını duyduklarını söyledi.

Korktuklarından dışarıya çıkmadıklarını belirten Taşlıoğlu, sabah 10 civarlarında tavuklarını yemlemek için dışarıya çıkınca kapının önünde bebeği gördüğünü anlattı.

Taşlıoğlu, kundakta bebeği görünce eşine seslendiğine değinerek, “Eşimle bebeği üşümesin diye içeri aldık. Sonra muhtar ve jandarmaya haber verdik. Sağlık ekipleri gelip götürdü.” diye konuştu.

 “Kucaklayıp ısınsın diye içeriye götürdüm”

Gülay Taşlıoğlu da bebeği görünce şaşırdığını dile getirerek, “Eşim ‘bebek var’ burada dedi. Ben de ne bebeği dedim. Kucaklayıp ısınsın diye içeriye götürdüm. Ormanda doğmuş gibi kundağında odun kırıntıları vardı. Ağzına toprak gibi bir şey bulaşmıştı. Acemice konulmuş değildi, üzeri giydirilmişti. Ayakları çıplaktı, çok üşümüştü. Jandarma ve hemşire gelinceye kadar sobanın yanında ısıttık.” diye konuştu.

Jandarma ekiplerinin çevrede araştırmasının sürdüğü öğrenildi.